23.11.07

Сталося чудо, від завтра маршрутки по гривні

Ось пряма мова від п.Шкургана: "Завтра перевізники повернуться до старої ціни за проїзд у маршрутках - 1 грн. Про це ми домовилися під час сьогоднішньої зустрічі з перевізниками, що входять до Асоціації "Львівський пасажирський транспорт". А з наступного тижня почнуть знову скрипіти мізками і думати "якою ж повинна бути ціна на перезення".

Тепер можна святкувати тактичну перемогу громади міста. Добре, що у нас знайшлися небайдужі люди, які відмовились платити за необгрунтованим тарифом. Сподіваємось, що після зброрів "перевізників круглого столу" Шкургана буде нарешті введено, принаймні поступово, все те, що наобіцяв п.Шкурган на пару з п.Синюткою і Поповичем.

Ми маємо на увазі не уніформу водіїїв і "антихамські курси", як пропонує раєць Попович, хоча й це потрібно, а великі автобуси з кондиціонерами за 600 0000 грн., які ходитимуть чітко за графіком і єдиний квиток та централізовану систему його розповсюдження, над яким за словами п.Поповича ПОЧАЛИ ДУМАТИ.

Сподіваємось що ДУМАТИ будуть швидко, а райцям допоможуть самі перевізники на круглому столі, як фахівці, і вже з нового року ми побачимо позитивні зміни, принаймні у контролі за прибутками перевізників і видачі всім квитків. Проте, не варто покладати особливо багато надій на це, бо, як говорив один польський оглядач: "У вас політики радянські, тому і економіка радянська". Коли зрештою буде подолано совковість у головах чиновників і більшості громадян (пам"ятайте, що ви громада і маєте право вимагати у тих, кого обирали дотримуватися букви закону), тоді у нас запрацює нормально не тільки транспорт.

Пам"ятаймо, що Львів одне з перших міст України, яке отримало Магдебургзьке право, отож вимагайте звітності від міського голови і депутатів, вони зобов"язані звітувати перед виборцем не менше ніж раз на рік. Лад у власній хаті навести можна тільки разом спільними зусиллями.

www.bydlovoz.lviv.ua

Немає коментарів: