15.11.07

Раптове прозріння через тиждень

Не минуло і семи днів, як раптом начальник управління транспорту і зв"язку раптово зрозумів, що вимоги перевізників підвищити тарифи, м"яко кажучи, не обгрунтовані. Про це він і повідомив усім бажаючим 15 листопада під час прес-конференції, хоча ще 8 листопада був майже переконаний, що через страшні ціни на дизель вже з 10 числа матимемо маршрутки. Що ж вважатимемо це тимчасовою перемогою "четвертої влади", якщо ж, звичайно, з 20 листопада нам не доведеться платити 1,5 грн. за той же сервіс і ті ж проблеми, що маємо зараз, коли намагаємося доїхати до роботи і повернутися додому.

Крім того Микола Іванович нарешті зрозумів, що Львову потрібні не стільки "Богдани", "Антони", "Дельфіни" і просто безіменні "бидловози" мерседеси, скільки нормальні великі автобуси з кондиціонерами і низькою підлогою такого класу, які продукуються ЛАЗом, чи білоруським МАЗом, чи іншими компаніями. Такі автобуси вже дійсно пристосовані для перевезення людей. Хто спробував користуватися новими тролейбусами, кілька з яких успішно "бігають" "вузькими" і "непридатними" для них, на думку багатьох львівських чиновників, вулицями Львова, зрозуміють про що йдеться. Отже, сподіватимемось, що першими переоснащувати свої парки почнуть саме "базові" підприємства-перевізники, до яких належить і АТП, яким у свій час керував Микола Іванович. А до їхнього прикладу приєднаються інші.

Помітний прогрес у мисленні чиновництва - і це добре, але ознаки хвороби під назвою "ми розуміємо, що різко зросли ціни на пальне" поки що, на жаль, проявляються і надалі. На прес-конференції знову нічого не сказали про прибуток і дохід ... То ж, якщо не бути пильними, тарифи знову формуватимуть "на око".

Вже 16 листопада у маршрутних таксі розвісили повідомлення про подорожчання проїзду до 1,5 грн. у зв"язку з дорогим паливом. Нами така цидулка була помічена у одному транспортних засобів 88 маршруту. Отож, тарифи знову формують на "око", а перевізники не надто налякалися погроз Шкургана, а може просто створили йому місце для маневру близького до нього перевізники.

www.bydlovoz.lviv.ua

1 коментар:

Анонім сказав...

Так піднімуть вартість перевезення чи ні? Платити якщо піднімуть чи ні?